Varázsolj kedvet a tanuláshoz!

2019. augusztus 28.
Tags: iskolakezdés tanulás metlife biztonság


Lassan vége a nyárnak és közeleg az ősz, az ősszel együtt pedig az iskola. Sok gyermek számára jelenthet kihívást az átállás a tanulásba, és a napi rutinba való visszarázódás. Egy tiszta, rendezett tanuló környezet segíthet egy kicsivel több kedvet hozni a leckeíráshoz. Varázsold hát át gyermeked tanulóhelyét praktikussá és kényelmessé ezzel a pár tippel, hogy újult energiával kezdhessen neki az iskolaévnek!

 

 

Kép forrása: shakemyblog.fr

 

Saját tanulókuckó

Kiemelten fontos, hogy legyen egy külön hely a szobájában, ahol tanulni tud. Alakítsátok ki, vagy át együtt ezt a teret olyanra, amely igazán tükrözi a személyiségét! Minél rendezettebb és átláthatóbb, annál szívesebben fogja Ő is itt tanulással eltölteni az idejét.

Tégy rendet a káoszban!

Nagy igazság, hogy amennyire rendezett az otthonod, annyira van rend a lelkedben is. Ugyanez igaz a gyerekekre is. Így egy kis játékossággal könnyen rendet tehetünk a környezetükben. Néhány egyszerű, kidekorált kartondobozzal nem csak átláthatóbbá tudod tenni az eddig rendetlen fiókokat, de fel is dobhatod őket! A képen látható fiók rendszerezőkhöz nincs szükséged másra, mint: csomagolópapírra, karton dobozokra, ollóra, ragasztóra és egy kis kreativitásra! Akár otthon, a gyerekekkel együtt is könnyen elkészíthetitek.

 


Kép forrása: pinterest.com

Fali tolltartó

Gyermekünk íróasztalán sokszor megszokott látvány a káosz. Persze az is előfordulhat, hogy nincsenek fiókjai az asztalnak, vagy nem elég nagyok ahhoz, hogy minden elférjen bennük. Ez esetben praktikus lehet fali tárolókban gondolkozni! Ilyesfajta tartókat szinte bármiből tudsz készíteni, legyenek azok befőttesüvegek, papírhengerek, konzervdobozok… minél színesebb, annál jobb! A kreatív közös alkotás pedig jó hatással van a szülőre és gyerekre egyaránt!

 


Kép forrása: pinterest.com

Hozz fényt a szobába!

Bár a szobában a természetes fénynek is rendkívül fontos szerepe van, a tanuláshoz viszont elengedhetetlen egy megfelelő asztali lámpa. Ám ehhez nem feltétlenül kell méregdrága fényforrásokban gondolkoznod, szerezz be inkább egy egyszerű, fémburás lámpát, amit utána kedvetek szerint alakíthattok át!

 

Megfelelő ülőalkalmatosság

A tökéletes szék nélkülözhetetlen kelléke a tanulósaroknak. Ezen nem érdemes spórolni, hiszen a gyerek rengeteg időt fog eltölteni a székében ülve. Választásnál érdemes odafigyelni arra, hogy a szék:

  • ergonomikus kialakítású,
  • állítható,
  • kényelmes legyen,
  • és természetesen tetszen a gyermeknek!

 

Alkalmazd Te is a fenti ötleteket és tippeket, hogy mókás, vidám környezetet biztosíthass gyermeked számára otthon. Ugyanis egy jól kialakított, saját tanulósarok hozzásegítheti a gyermekeket ahhoz, hogy az iskolával járó feladatok elvégzését ne kötelezettségként, hanem élményként élje meg!

Friss hírek   Korábbi hírek