Otthon, munkahely, iskola mindez egy élettérben

2020. április 23.
Tags: karantén home office távoktatás biztonság metlife

Hogyan éled meg a mindennapokat a karantén idején?

Mára teljesen beépültek a mindennapjainkba a #maradjotthon és #vigyázzunkegymásra kifejezések, aminek igyekszünk is eleget tenni. De mi zajlik közben bennünk? Hogyan éljük meg a kialakult helyzetet, és mik jelentik a legnagyobb kihívásokat? Cikkünkben olyan életpéldákat hoztunk, melyekkel mindannyian szembesülünk nap mint nap, de nem mindegy, hogyan éljük meg ezeket a helyzeteket. Sokszor elég nézőpontot váltanunk, és máris könnyebben nézhetünk szembe a kihívásokkal.

Milyen kihívások érnek minket a megváltozott élethelyzetben? A legnagyobb őszinteséggel fogalmaztuk meg a következő gondolatokat :) 

1. Duplájára de akár a triplájára is nőtt a házimunka… Valóban nagy kihívást jelent, hogy nagyjából a nap 24 órájában otthon van az egész család és ezzel összefüggésben sokkal többet kell takarítani, porszívózni, főzés után elpakolni, mosogatni és még sorolhatnánk. Elérkezett azonban az összefogás ideje! A megváltozott élethelyzetben a család minden tagja otthon tartózkodik, így nem lehet kifogás, hogy a különóra vagy a vidéki tárgyalás miatt egyedül az édesanya feladata háztartást vezetni és katonás rendet tartani a lakásban. Remek alkalom, hogy meghatározzuk azokat feladatokat, amiket gyermekeink vagy férjünk tud elvégezni, és ehhez következetesen tartani is kell magunkat, amíg valóban beépül a család életébe és már nem „feladatként” hanem rutintevékenységként jelentkezik a mindennapokban.

2. Online oktatás: Hatalmas kihívást jelent a szülőknek az online oktatás, elsősorban az alsó tagozatos gyermekek napi szintű oktatási tevékenységének koordinálása. Ami sokszor a munka „rovására” megy és éjszakai üzemmódra kényszerülünk, hogy a hatéridőket és elvásárokat teljesíteni tudjuk. Fontos, hogy kialakuljon az egyéni felelősségtudat gyermekeinkben is! Szülőként hajlamosak vagyunk „az ő érdekükben” magunkra venni a saját személyes felelősségüket is azért, hogy az iskolai elvárásokat teljesíteni tudják. Ez azonban egy idő után a szülőknél kiégéshez a gyerekeknél pedig a bekényelmesedéshez vezet, hiszen anya és apa felelőssége az órarend követése és a beadandó házi feladatok elküldése. Tegyük a kezünket a szívünkre, valóban igaz, hogy a gyermekeinknek, akiket manapság „digitális bennszülötteknek” is hívunk, problémát okoz egy program letöltése, vagy egy online felületre történő bejelentkezés esetleg e-mail küldés? Hányszor fordult már elő korábbi életünkben, hogy épp gyermekünk mutatott játékos könnyedséggel olyan applikációkat, amik létezéséről sem tudtunk addig? Fontos tehát a határok kijelölése, és a személyes felelősségvállalás gyakorlása gyermekünk részéről. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat segíthet, hogy megértsék a jelenlegi élethelyzetet és azt, hogy csapatban kell dolgozni, ahol mindenkinek megvannak a saját feladatai és felelősségei.

3. Munkahelyi stressz karantén módra: Nem kell nagyon bemutatni azt a szituációt, hogy a „10 perc alatt személyesen megbeszéljük egy kávé mellett” helyett mekkora változást jelent a sok esetben 100%-ban online kommunikáció. A munkatársak, beosztottak motiválása, a csapat összetartása. Legyünk őszinték, sokunkban komoly lelki csaták is zajlanak a jövőnk, a stabilitásunk fenntartása érdekében a megváltozott körülmények miatt. Ez leginkább kétféle viselkedést idéz elő az emberekben: Az egyik, hogy túl érzékenyek és feszültek vagyunk, ezért a legkisebb kritikát is személyes bántásnak vesszük, és folyamatos szorongásban dolgozunk, ami a teljesítmény rovására is mehet. A másik, hogy azt érezzük még inkább bizonyítanunk kell annak érdekében, hogy megtarthassuk állásunkat. Azaz akár észrevétlenül is, de képesek vagyunk másokon átgázolva a saját teljesítményünket igazolva munkahelyi feszültséget okozni. Nem könnyű ezt a helyzetet megélni vezetőként és beosztottként sem. Azonban sok pozitív energiát tudunk generálni akár azzal is, ha rendszeresen szervezünk olyan online „after work” partikat, ahol a munkatársak kötetlenül tudnak beszélgetni akár egy közös virtuális koccintás mellett az őket érő kihívásokról a munkában és magánéletben egyaránt. Nem is gondolnánk, de önmagában már az a helyzet, ahogyan az ilyen beszélgetések alkalmával pici belátást nyerhetünk 1-1 munkatárs személyes életterébe, közelebb tudja hozni az embereket egymáshoz.

4. Végül de nem utolsó sorban… Hogyan kezeljük a 0-24 órás „összezártságot” szeretteinkkel? Számos cikk foglalkozik azzal, hogy a karantén végén vajon mennyivel lesz magasabb a válások száma, mint azelőtt? Nos igen, ez is aktuális téma! Hiszen kinek ne jelentene kihívást, hogy megtalálja az egyensúlyt és a személyes életteret a napi 24 órás „műszakban”? Rendkívül fontos, hogy naponta legalább 1 órát jelöljünk ki, amit csak magunkra fordítunk! Ilyenkor hasznos lehet a szabadban töltött idő, egy kellemesen átmozgató futás, meditáció, az elcsendesülés és befelé figyelés. Az önmagunkra fordított idő százszorosan megtérül, és családunk is sokkal kiegyensúlyozottabb anyukát vagy apukát kap a mindennapokban.

 

Vigyázzunk egymásra, törődjünk a környezettünkkel!

Jó egészséget kívánunk mindenkinek:

MetLife

Friss hírek   Korábbi hírek