MetLife Ügyfélközpontúság program

2020. március 10.
Tags: biztonság, biztosítás, metlife, pénzügyi biztonság, ügyféltörténet

Vállalatunk egyik legfontosabb feladata, hogy segítséget nyújtson minden egyén, család és vállalat számára egy kiszámíthatóbb, pénzügyileg biztos alapokon fekvő élet kialakításához. Fontosnak tartjuk azt is, hogy megosszunk olyan ügyféltörténeteket, akik büszkén beszélnek arról, hogy számukra mit jelent az öngondoskodás, és miben segíthet egy jól átgondolt biztosítási program. Cikkünkben Szabó Ádám, a Csillag születikben feltűnt harmonikás, énekes mesél nekünk őszintén arról, hogy számára mit jelent a pénzügyi biztonság és mit tesz azért, hogy kiszámíthatóan élhesse a sok utazással és fellépéssel teli mindennapjait.

Mi volt a fő ok, amiért életbiztosítást kötöttél?

Szerencsés vagyok, mert időben találkoztam Varga Nándorral, pénzügyi tanácsadómmal, aki pár egyszerű kérdéssel elég gyorsan rávilágított arra: „Sosem lehet tudni, hogy mi lesz holnap!” Rengeteget vagyok úton, és annyi váratlan dolog érheti az embert. Ezért számomra elengedhetetlen volt egy védelmi & biztonsági program megléte, amire minden élethelyzetben számíthatok, baj esetén! Számomra nagyon megnyugtató érzés, ha az ember tudja azt, hogyha kisebb vagy akár nagyobb baleset éri, akkor is biztosítva van az anyagi háttere és nem kell a családot, barátokat terhelni azzal, hogy tudnak -e segíteni a költségek fedezésében. Egyetlen dolga van csak az embernek, hogy kizárólag a felépülésre, gyógyulásra koncentráljon! Ez volt az a pont, a Nándival folytatott első beszélgetésünkkor, amikor azt éreztem, erre nekem is mindenképpen szükségem van! És erre csak buzdítani tudok mindenkit, hogy szeresse magát annyira, hogy ne csak az autóját vagy a lakását, hanem az életét is biztosítsa!

Mi jelenti számodra a pénzügyi biztonságot?

Zenészként elég nehéz előre látni, hogy milyen lesz anyagilag az adott év és az elkövetkezendő évek! Szorgalmasan írom a dalokat, gyakorolok a hangszeremen, koncertezni járok, és mondhatni sok fellépésem van minden évben. De mindig ott van az a bizonyos kérdés: Meddig fog ez tartani ? Jövőre is hívnak majd? Ha családom lesz, akkor elég lesz ez a koncert mennyiség, hogy eltartsam őket és boldog, kiegyensúlyozott életünk legyen? Mert én ilyen életet szeretnék! El kell ezeken a kérdéseken gondolkozni és kicsit a jövőbe tekinteni, hogyan szeretnénk magunkat látni 5-10 év múlva. Én hálával tartozom a tanácsadómnak, Varga Nándinak, aki a MetLife kötelékében hihetetlen alaposan segített átlátni a jelenlegi élethelyzetemhez kapcsolódó kockázatokat, és lehetőségeket egy kiegyensúlyozottabb élet megteremtése érdekében! Mára nem csak a tanácsadómnak, hanem a barátomnak is mondhatom, ami szintén egy nagy megerősítés abban, hogy milyen komoly és hosszú távú együttműködés alakulhat ki egy pénzügyi szakemberrel, akivel a hétköznapi dolgokat is meg lehet osztani. Már a biztosítási programom kialakításakor elhatároztam, hogy minden hónapban félre teszek egy bizonyos összeget, amihez nem nyúlok hozzá, hanem évről évre csak gyűjteni fogom, hogyha bármi váratlan dolog történik velem, akkor azonnal legyen mihez nyúlni! Ettől sokkal jobban érzem magam a mindennapokban, hogy tehetek valamit a saját jövőmért és a családom, gyermekeim jövőbeni biztonságáért!

Mit tudnál üzenni azon fiatalok számára, akik még csak gondolkoznak, keresik az utat, hogy elinduljanak egy tudatosabb pénzügyi tervezés felé?

Én mindenkinek tiszta szívből ajánlom a MetLife-ot, hogyha tudatosan szeretné felépíteni a pénzügyi megtakarításait! Bevallom amikor én először találkoztam Nándival, kicsit féltem, mert 22 évesen nem tudtam felfogni, hogy mi az Istenért kellene megtakarítani, amikor a mában élünk, megy a szekér, most kell költekezni és élni, fiatal vagyok stb.. De mélyebben is beszélgettünk ezekről a dolgokról, és elmagyarázta a MetLife biztosítási programjait és aznap meg is kötöttük a szerződést, „leigazoltam a céghez” ami életem egyik legjobb döntése volt!

Szabó Ádám, zenész, énekes

 

Ádám meglepő őszinteséggel osztotta meg velünk saját pénzügyi tudatosságát és azt az utat, ami addig vezetett. De mi a helyzet úgy általánosságban a fiatalokkal? Mennyire tudatosak? Cikkünk második felében ez is kiderül Ádám pénzügyi tanácsadójának beszámolójából!

Hogyan látod, mennyire tudatos a pénzügyek terén az Y generáció?

Jellemzően a 25-45 év közötti az ügyfélköröm, melyek tipikus generációs jegyekkel bírnak. Az X generáció tagjai kicsit óvatosabbak, és erősen hordozzák még szüleik pénzügyi kultúráját, persze már jóval szélesebb körű rálátással. Az Y generációs ügyfeleim pedig már abszolút a fogyasztói társadalomba nőttek bele, ennek megfelelően szeretnek költeni és „a mának élni”. Egyre később vállalnak gyermeket, először a karriert és pénzügyi stabilitást szeretnék felépíteni. Tapasztalataim szerint azonban egyre tudatosabbak pénzügyileg (általánosságban szüleiknél mindenképp), éhesek az információkra, és nagyon szeretik a pozitív példákat lemásolni. Pénzügyi tanácsadóként pedig a mi felelősségünk, hogy a helyes gazdálkodást megmutassuk nekik!

Mi a fő motivációs cél számukra, amiért hajlandóak megtakarítani?

Legtöbben saját lakást szeretnének, újabb-nagyobb ingatlanra gyűjtenek, de egy-egy kiemelt utazás, vagy gyermek születése is lehet a megtakarítás elsődleges célja. Vannak, akik saját vállalkozást indítanak, vagy a meglévőt kívánják magasabb szintre emelni, amihez egy igen határozott pénzügyi tervet kell készíteni. Azonban amit általánosságban hibaként elkövetnek, hogy nem mindig bontják le apró lépésekre, melyek a legfőbb teendők a megfelelő cél elérése érdekében. Az utóbbi években egyre többen indítják el már nyugdíj célú megtakarításukat is. Én mindig azt képviselem, akikkel találkozom, hogy egy nyugdíjig tartó pénzügyi stratégiát mutatok részükre, aminek segítségével el tudják dönteni, melyek a fő prioritások, hol és milyen állomáspontokat szeretnének beépíteni, az akár 30-40 éves pénzügyi tervbe. Furcsa ezt először így kimondani, de a beszélgetés végére pontosan átlátják, hogy az elvesztegetett időt már soha nem fogják tudni behozni!

Történt -e már olyan eset veled, amikor kifejezetten egy fiatal részesült kárkifizetésben, és mi volt az?

Egyre több a kárkifizetés a növekvő ügyfélportfólióm miatt is, de a mai napig emlékszem egy 34 éves vállalkozó apuka családja részére kifizetett szolgáltatására. A férj a feleségét és gyermekét hagyta hátra, egy hirtelen fellépő betegség miatt. Azonban a kiutalt kárösszegből a család tovább tudta folytatni a megkezdett étterem működtetését, ami a napi megélhetésüket biztosította.

Az elmúlt hónapokban bokatörésre, kéz- és bordatörésre is fizettünk fiatal ügyfeleknek, egyszerű megbotlás és egy komolyabb motoros baleset miatt. Mindenkinek szüksége van védelemre, mert soha nem lehet előre kiszámítani, hogy mikor történik baj! Persze azzal is lehet érvelni, hogy nem biztos, hogy megtörténik, de ha igen, akkor egy megfelelő összegű kártérítés képes lesz pótolni a kieső jövedelmet, amit a felgyógyulás hetei alatt kapott táppénzből kellene fedezni. Azt pedig tudjuk, hogy még az alapvető szükségletekre sem lenne elég.

Személyes életcélom, hogy minél több családhoz, vállalkozáshoz eljuthassak és közösen felépíthessük azokat a pénzügyi stratégiákat, melyek mentén nem csak biztosabb hátterük lehet, de a tudatosságnak köszönhetően közelebb kerülhetnek céljaik megvalósításához is!

Varga Nándor, pénzügyi tanácsadó, MetLife

Friss hírek   Korábbi hírek