MetLife Szeretetkockázat Program

2019. szeptember 27.
Tags: metlife biztonság egészség biztosítás

Szeptember utolsó vasárnapja a szív világnapja. Ez alkalomból fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet szeretteink védelmére, anyagi biztonságuk megteremtésére! Te is felelősséggel tartozol párod, gyermeked, szüleid vagy magad iránt? Akkor a következő cikk neked szól!

Naponta hangzik el a mondat: csak egészség legyen, a többit megoldjuk! Mégis a mindennapokban kevés minőségi időt fordítunk az egészségünk védelmére, a prevencióra. És ezalatt nem csak a sokszor hallott egészséges táplálkozást vagy rendszeres mozgást értjük. Nem is gondolnánk, hogy egy egészségbiztosítási szakértővel folytatott beszélgetés, milyen hatással lehet önmagunk és családunk életére! Mire gondolunk pontosan?

Mielőtt kifejtenénk, néhány adattal nem árt szembesülnünk.

Magyarországon jelenleg is a szív- és érrendszeri betegségek a fő halálozási okok a nők és a férfiak körében egyaránt, aminek háttérében leginkább a dohányzás és az elhízás áll. Az egészségtelen életmód hazánkban, az EU-s országok között a negyedik legmagasabb arány Románia, Bulgária és Litvánia után. Nagy titkot szintén nem árulunk el vele, hogy az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás és az alkoholfogyasztás, valamint a mozgás hiánya a legfőbb kockázati tényezők.

Sajnos a magyar felnőttek 26%-a napi rendszerességgel dohányzik, az egy felnőttre jutó alkoholfogyasztás pedig kb. 10%-kal magasabb, mint az uniós átlag.

Arra a kérdésre pedig, hogy „milyen egészségi állapotban vagyunk” a megkérdezettek 56%-a válaszolta azt, hogy jó egészségi állapotban van.

Tehát a statisztikák alapján és a saját belátásunk szerint is tisztában vagyunk vele, hogy bőven lenne mit tennünk saját magunkért ezen a területen. És akkor, most térjünk vissza a fentiekben említett beszélgetésre!

Tapasztalataink alapján, amikor először találkozunk egy leendő ügyfelünkkel, és elkezdünk beszélgetni a saját és családja biztonságáról, elsőként a hitelfedezeti biztosítás, a lakás vagy a gépjármű biztosítás az, amivel már rendelkeznek. Ezek természetesen szintén nagyon fontosak, csak éppen a tárgyaink, értékeink biztonságáról szól. Arra a kérdésre viszont már sok esetben nem tudnak azonnali megnyugtató válasszal szolgálni, hogy ha velük a következő percben egy váratlan baleset vagy betegség történne, rendelkeznek–e részletes vészforgatókönyvvel?

Mit értünk ezalatt?

Ki lenne az első személy, akit felhívnának? Hova, mely egészségügyi szolgáltatóhoz fordulnának? Van–e olyan kiterjedt orvosi kapcsolatrendszerük, hogy az adott problémával azonnal a megfelelő orvoshoz tudnának fordulni? Na és mi történne, akkor –miután mindezeket sikerült megszervezni– ha huzamosabb ideig kiesnének a munkából? A kérdés valóban nem túl barátságos, de hatalmas teret nyit meg ahhoz, hogy a segítségével valódi terv készüljön a felsorolt esetek biztonságos kezelésére.

Ebben pedig elengedhetetlen egy profi egészségbiztosítási szakember, aki segítséget nyújt a kockázati tényezők feltárásban, és olyan pénzügyi egészség tervet dolgoz ki, aminek segítségével biztosítható a család anyagi és érzelmi biztonsága egyaránt.

A szív világnapján szeretnénk ezekkel a sorokkal is felhívni a figyelmet arra, hogy minél több család építse fel a saját szeretetkockázat programját!

 

Forrás: State of Health in the EU Magyarország Egészségügyi országprofil 2017

Friss hírek   Korábbi hírek