MetLife Pénzügyi Egészség Program-Bodnárné Zolnai Éva

2019. szeptember 24.
Tags: biztonság mdrt metlife pénzügyi egészség tudásmegosztás

MetLife Pénzügyi Egészség Program

Tudásmegosztás –a pénzügyi tanácsadókat tömörítő amerikai világszervezet éves találkozójáról

Júniusban az MDRT, azaz a pénzügyi tanácsadók világszervezetének éves találkozóján vettek részt legkiválóbb munkatársaink. A szakmai töltekezés mellett minden évben nagy hangsúlyt kap az előadásokban a lelki egészség és harmonikus élet megteremtése is. A következőkben szeretnénk veletek is olyan hasznos gondolatokat megosztani, amelyekkel pénzügyi és lelkileg is egészségesebbek lehetünk.

Fogadjátok szeretettel Bodnárné Zolnai Éva, mentor cikkét!

 

A pénzügyi egészség legfontosabb pillérei a gondoskodás, öngondoskodás és a legfontosabb szükségletek biztosításának védelme. Mindenki maga dönti el, melyek ezek! De mi történik, ha csavarunk egyet a berögzült látásmódunkon, és korlátozások helyett szabadságként éljük meg mindezt?

Az Amerikai Egyesült Államokban évről évre megrendezésre kerülő MDRT Szakmai Konferenciákon mindig megtapasztalom, immáron 9. alkalommal, hogy külföldi kollégáink sem vélekednek másképp, mint mi.  Rám talán az egyik legnagyobb hatással GENE L. MANN –a „TE SZABADSÁGOD TERVE” című előadása volt. Gene több mint 50 év szakmai múlttal rendelkezik a pénzügyek terén, és napjainkban is aktívan, hatalmas lendülettel végzi munkáját.

Előadásának legértékesebb gondolata az volt, hogy a „szabadság ” szemszögéből láttatta velünk azokat a mindennapokban jelen lévő kötelező elemeket, amik életünkhöz elengedhetetlenek.

Melyek a következőek:

  • a család védelméről való gondoskodás,
  • az időskori önmagadról való gondoskodás,
  • valamint a váratlan események, vészhelyzetek esetleges bekövetkezésére való felkészülés.

Ha mindezek biztonságáról előre gondoskodunk, akkor a korábbi nézőpontunk szerinti korlátozások, máris az igazi szabadságra való felkészülést jelentik!

Az ember nem is gondolná, hogy mindössze 30 perc személyes találkozó egy szakértő tanácsadóval mekkora hatással lehet a saját és családja életére. Pedig így van!

Hiszem, hogy hatalmas jelentősége van annak, amikor először ülünk le beszélgetni egy családdal a személyes pénzügyi biztonságukról, és sokszor már az első találkozó után barátként állunk fel a beszélgetésből. Ez ad erőt és lelkesedést nap, mint nap a hivatásomhoz!

Hiszen mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga és családja részére személyes forgatókönyv készüljön a váratlan helyzetekre, és a jövőbeli tervek megvalósulására.

Hittel és elköteleződéssel ajánlom ezt a találkozási lehetőséget mindenkinek, hogy legalább egyszer merjünk szembe nézni azzal, mi szükséges a személyes biztonságunk védelemének felépítéséhez.

A tudatos gondoskodást megteremtve nem érhet meglepetés senkit sem, a biztonság érzése pedig határtalan szabadságot ad a mindennapokban.

Bodnárné Zolnai Éva, mentor

Friss hírek   Korábbi hírek