Közösségi összefogás, szívvel - lélekkel

2020. október 6.
Tags: egészség összefogás biztosítás metlife

A MetLife számára kiemelten fontos, hogy szakmai és emberi oldalról is értéket teremtsen munkája által. A közösségi összefogás a vállalati kultúra szerves része hosszú évek óta. Büszkén osztjuk meg veletek egy csodás család történetét, aki életében hatalmas változást jelentett, hogy a MetLife tatabányai igazgatóság szívvel lélekkel segíteni szeretett volna. Az eredmény magáért beszél.

 

Szeretnénk nektek bemutatni egy 5 tagú családot, ahol 3 gyermekből 2 SMA problémákkal küzd. 2019-ben figyelmesek lettünk egy felhívásra, amitől azonnal összeszorult a szívünk. A család abban kérte a segítséget bárkitől, aki látta a felhívását a közösségi médiában, hogy a megvásárolt apró házukat segítsenek rendbe tenni, ki milyen módon az mindegy, de sürgős lenne, mert időhöz van kötve a beköltözésük és a saját erejük ehhez már nem elég.

Nem anyagi segítséget kértek, hanem egyszerű kétkezi munkát és jóindulatot az emberektől. Természetesen a kis csapatunk egyből összeszerveződött és 2 napon keresztül reggeltől estig igyekezett segíteni ott, ahol csak tudott. Örökre felejthetetlen élmény marad számunkra az a közvetlen, barátságos, kedves-vicces közeg, amit ott tapasztaltunk a gondok ellenére, és az, hogy hozzájárulhattunk a lakhatási feltételeik megteremtéséhez.

 

Most, alig 1 év után ismét találkoztunk a családdal, akik boldogan avattak be minket a mindennapi életükbe, ami kihívással teli, de a szeretet a legnagyobb összetartó erő, amiből mi hatalmas további motivációt merítünk.

 

Mennyi erőt és energiát kívánnak tőletek a gyerekekkel kapcsolatos teendők? 

3 kisfiút nevelünk. A legnagyobb iskolás, így őt hozni-vinni kell az iskolába, illetve heti három alkalommal külön sportfoglalkozásra jár délutánonként. Emellett leckézünk itthon, és szinte el is repül a délután.

A két kicsit, akik ugye kacifántosak, heti háromszor hordom tornázni. Emellett én is hetente további három alkalommal tornáztatom őket itthon. Ha újra nyitnak az uszodák, erre rájön még heti kettő alkalommal a gyógyúszás. A masszázst tőlem kapják, és bár ezt beépítem a tornába, az itthoni fejlesztési időt jelentősen meghosszabbítja. Valamint megvannak a kötelező itthoni feladatok is a fiúkkal, különböző gépeket kell használnunk, és még sorolhatnám. Évente általában 8x1 hetet töltünk rehabilitációs intézetekben, ahova ingázva járunk. Általában 6 hetente jön egy rehab-hét. A kicsik ráadásul egyre nyitottabbak a világra, hiszen a betegségük a mozgásukra ugyan jelentősebb mértékben, de az érzelmi és értelmi intelligenciájukra nincs hatással, sőt! Rengeteget igénylik a mesélést - amiben szerencsére apa igazán profi, még fejből is - illetve a koruk miatt már az iskolára is hangolódunk: Alkotunk, rajzolunk, logopédiai feladatokat végzünk játékosan. És ezen felül a háztartás, bevásárlás, plusz mindketten apával iskolába is járunk. Szerintem este mi jobban várjuk már az alvásidőt, mint a gyerekek. :)

 

Hogyan élitek meg ezt egészségileg? 

Szerencsére a fiúk nagyon aktívak. Dani kerekesszékkel, Berci pedig két lábon járva jön-megy, szinte egész nap. Ábel pedig igazi energiabomba. Nap végére viszont nagyon elfárad mindenki, mind fizikailag, és sokszor mentálisan is. Viszont rutinosak vagyunk már, amikor úgy érzem a családon, hogy közeledik a végpont, amikor már semmi nem úgy megy, ahogy kéne, mert annyira fáradtak vagyunk - vagy egyszerűbben fogalmazva, amikor besokall a csapat - olyankor szabadságot hirdetek. Visszaveszek az itthoni tornákból, nyaranta sokszor az eljárósokból is. Pihenünk, lazítunk, persze arra mindig ügyelve, hogy a fiúk állapota ne romoljon, tehát a kötelező teendők sosem maradnak el, így nálunk a szabadság sem jár teljes megállással, csak a feladatok csökkentésével. Viszont a 2-3 hét szabi után újult erővel vetjük bele magunkat a munkába. 

 

Milyen támogatásban részesültök? 

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő biztosítja mindkét fiú számára azt a gyógyszert, ami megállítja a fiúk állapotának romlását. Erre a gyógyszeres kezelésre 4 havonta kerül sor, a fiúk lumbálási eljárás során a gerincvelőbe kapják a készítményt. Egyetlen adag gyógyszer ára 22,7 millió Ft. A készítményt életük végéig kapniuk kell, viszont igazán csak abban az esetben hatásos, ha kiegészül a fejlesztő (sok-sok-sok fejlesztő) foglalkozásokkal.

Szerencsére sikerült úgy kialakítani a tornákat is, hogy a fejlesztések fele államilag finanszírozott intézményekben zajlik, a másik felét viszont önköltségből fedezzük. Ehhez a fiúk részére létrehozott alapítvány munkája, és az oda érkező támogatások nyújtanak jelentős segítséget, ha a családi kassza kereteit meghaladják ezek a költségek.

A legnagyobb támogatás mégis a család. Nem tudom, meg fogjuk-e tudni bármikor is hálálni nekik, hogy segítenek mindent megoldani. Hogy vigyáznak a gyerekekre, amikor Ádámmal esetleg egy időben, vagy éppen együtt van dolgunk. Megnyugtató, hogy amikor nem tudunk ott lenni a gyerekekkel, akkor is békések vagyunk, mert tudjuk, jó kezekben vannak. 

 

Korábban gondoltatok -e már az egészségetek pénzügyi védelmére? 

Annak ellenére, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a mi kis ötös egységünk alapkövei mi, szülők vagyunk, ráadásul rengeteget utazunk/ingázunk, mégsem tettünk lépéseket az ügyben. Valahogy annyira fókuszban vannak számunkra a fiúk, hogy erre már nem jutott időnk gondolni sem. Utólag belegondolva, ezt nem jól tettük...Ezért pedig örökre hálásak leszünk nektek, hogy felnyitottátok a szemünket, és segítettetek egy komplex biztosítási program kialakításában.

 

Milyen változásokat indított el bennetek, hogy mostantól van védőhálótok, egy esetleges betegség-baleset kapcsán? 

Ha csak az anyagi vonzatát nézem, egy kacifántos gyermek fejlődésének támogatása hatalmas összegeket emészt fel. Amennyiben valamelyikünk jövedelme megszűnne, vagy hosszú távon, drasztikusan csökkenne, a fiúk fejlődése, fejlesztése is nehézségekbe ütközne.

Ha a lelki vonzatát nézem, nem is gondoltam korábban, hogy mekkora megkönnyebbülést okoz, ha az ember be van biztosítva a legváratlanabb nehézségek esetére is.

 

Köszönjük, hogy a biztosító ezen támogatásával levett egy hatalmas terhet a vállunkról!

 

Barátsággal,

Bazsó-Varga Beáta

Friss hírek   Korábbi hírek