Így motiváld magad a munkában!

2020. február 24.
Tags: motiváció siker metlife biztonság célok

A sikereket megalapozó munkahelyi motivációt fenntartani egyáltalán nem könnyű feladat. Márpedig minden egyes nap szükségünk van rá ahhoz, hogy ki tudjunk kelni az ágyból, és ki tudjuk magunkból hozni a maximumot. De mit tegyél, ha alábbhagy a motivációd? Hogyan éleszd újra?

„A motiváció olyan tudatos, félig tudatos vagy öntudatlan belső szükséglet vagy kívánság, amely az akaratunkat befolyásolja és ilyen vagy olyan cselekedetekre vesz rá bennünket.”

John Adair

Egy átlagos heti munkaidő 40, de akár 60 órát is magába foglalhat. Mindennapjaink jelentős részét tehát munkával töltjük, ezáltal nem mindegy, hogy azt kényszerként, vagy lehetőségként éljük meg.

Hosszú távon csak abban az esetben tudjuk fenntartani a motivációnkat, ha azt csináljuk, amit szeretünk, vagy megtanuljuk szeretni azt, amit csinálunk.

Tűzz ki célokat!

Ahhoz, hogy úgy érezzük, megfelelően ki tudjuk használni képességeinket, elengedhetetlen, hogy saját céljaink és terveink is legyenek a vezetői elvárások mellett. Ezek megvalósításában legyünk eltökéltek, és tartsuk szem előtt, hogy milyen felelősséggel tartozunk e célok megvalósításában.

Effajta célokat tűzhetünk ki a munka, de akár a magánéletünk terén is. Mozogj többet, járj el rendszeresen társaságba, vagy csak sétáld le az utolsó megállót minden héten munkából hazafele. A lényeg, hogy próbálj észszerű, és elérhető célokat felállítani. A sikerélménynél ugyanis kevés hatékonyabb motiváló dolog van!

Ápold munkatársi kapcsolataidat!

A jó munkaköri légkör csodákat tesz a munkamorállal! Az állandóan fokozódó nyomás hatására sajnos sokan az íróasztalunkba temetkezünk, és már egy kávéra sem állunk meg munkatársainkkal. Pedig kiemelten fontos, hogy ápold a munkatársi kapcsolatokat, és még jobban megismerd a társosztályok munkatársait, és az ő motivációjuk forrását! Egy közös projekt során hihetetlen nagy energiát tud adni a csapatszellem, és a kevésbe formális környezetben is elmélyített kapcsolatok, hogy támogatni tudjuk egymást és közös sikereket érhessünk el.

A MetLife vállalat számára ez az egyik olyan terület, amire nagyon büszkék vagyunk! Folyamatosan keressük azokat a kisebb és nagyobb programokat, amikor még jobban megismerhetjük egymást, vagy akár csak közösen lazíthatunk egy nehéz hét után. Ezért a mindennapokba belecsempésztünk közös kávézásokat, reggeliket vagy péntek délutáni pikniket, amiket mi magunk készítünk és fogyasztunk el közösen! Önszerveződő módon járunk el reggel vagy munka után egy kellemes futásra a Margit-szigeten, gyümölcsnapokat szervezünk, amikor különféle receptek alapján egészséges turmixokat készítünk és könyvklubot is szerveztünk már, aminek szintén nagy sikere volt. Ezért mindenkit csak buzdítani tudunk rá, hogy keresse a közös programlehetőségeket, mert a siker garantált!

Képezd magad!

Egy továbbképzési tanfolyam elvégzésével nemcsak a ranglétrán léphetsz előbbre, de megtanulhatod könnyebben, és hatékonyabban végezni a munkádat. Tovább fejlesztheted erősségeidet, és növelheted önbizalmadat. 

Az önfejlesztésnek persze nem kell szigorúan szakmainak lennie. Akár egy új egészséges szokás bevezetésével, akár egy szakmai konferencián való részvétellel igyekszel fejlődni, a legfontosabb: érezd jól magad közben!

Kapcsolódj ki!

Gyakran előfordulhat, hogy a motiváció egy-egy sűrűbb időszak után alábbhagy. Kedvtelenül állsz neki napi feladataidnak, és hiába fekszel le időben, folyton kimerültnek érzed magad? Érdemes elgondolkodnod azon, hogy nem hajszolod-e túl magad! Szánj időt a készleteid feltöltésére, akár egy pár nap szabadság, vagy csak tudatos odafigyelés formájában.

A munkától való teljes elszakadás néha mindenkinek kijár. Amennyiben nincs lehetőséged szabadságra menni, kezd kicsiben: 3 óra. 3 órán keresztül próbálj minden munkával kapcsolatos dolgot kerülni. Kapcsold ki a telefonod, állítsd le az értesítéseket, és koncentrálj magadra. Olvass, főzz, sportolj, vagy csak sétálj egyet a parkban… Csinálj bármit, ami kikapcsol.

Hosszú távon eredményesebb leszel a munkádban, és a napi feladataid elvégzésében is.

A mindennapos motivációd eredményes fenntartásával nemcsak sikeresebbnek, de elégedettebbnek is fogod magad érezni. Mindezek által közelebb kerülhetsz saját céljaid megvalósításához. Nem egyszerű feladat, ám annál jövedelmezőbb befektetés!

Friss hírek   Korábbi hírek