Hivatás hittel és szeretettel

2020. április 27.
Tags: hivatás life changer társadalmi felelősségvállalás biztonság metlife

Életünkben az egyik legnagyobb kihívást a munka és magánélet közötti egyensúly megtalálása jelenti. Mi abban hiszünk, hogy találd meg azt a hivatást, amit igazi szenvedéllyel és lelkesedéssel tudsz végezni és akkor soha többé nem kell dolgoznod! Ismerd meg a MetLife Hálózatfejlesztési és Oktatási igazgatójának, Saliné Szabó Anitának személyes történetét!

Mi a legfőbb szenvedélyed a munkádban? 

A legfőbb szenvedélyem a munkámban, hogy azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek, amit hittel és lelkesedéssel tudok csinálni! Már Konfuciusz is megmondta, hogy válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni és soha többé nem kell dolgoznod. Én azon szerencsések közé tartozom, aki ezt elmondhatja magáról.

Örök optimista vagyok, aki pozitívan látja a világot és véleményem szerint minden helyzetre van megoldás csak meg kell találnunk. A problémákra megoldásra váró feladatként tekintek, és igyekszem ezt a szemléletet átadni a kollégáimnak is.

16 éve dolgozom biztosítótársaságunknál és akkor még nem tudtam, hogy a munkánk során mekkora hatással tudunk lenni az egyének és családok életére, főleg akkor, ha baj van. A hitem azóta lett sziklaszilárd a szolgáltatásainkban, mióta meghalt egy ügyfelem és végig éltem a családdal, hogy az érzelmi veszteségen túl mekkora terhet jelent az anyagi problémák megoldása egy ilyen élethelyzetben a család számára.

Büszkeséggel tölt el, hogy a kollégáimmal mi vagyunk azok, akik akkor tudunk pénzt vinni egy családnak, amikor a legnagyobb szükségük van rá egy haláleset, betegség vagy baleset kapcsán.

Így mindenkinek azt kívánom, hogy soha ne tudja meg, hogy mekkora szüksége van az általunk nyújtott biztosításokra, de sajnos erre sokan csak akkor jönnek rá, amikor már késő…

Mi az, ami feltölt érzelmileg?

Számomra a legfontosabb a családom szeretete, a férjem és gyermekem támogatása. Munkám során az érzelmi feltöltődést a szakmánk szenvedélyének megosztása, a kollégák hivatástudata és szeretete adja. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy munkájukat hivatásként élik meg, és egyre több és több családnak segítenek megteremteni az anyagi biztonságot, egy várt vagy váratlan élethelyzet esetén. Örömmel tölt egy, hogy egy olyan családbarát vállalatnál dolgozhatok, ahol nemcsak az a fontos, hogy ügyfeleinket a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki és a munkatársaink is jól érezzék magukat és elérjék céljaikat, hanem nagyon fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás is. Mára vállalatunknál teljes mértékben beépült a szervezeti kultúrába, hogy ha lehetőségünk van rá, akkor egy emberként összefogva megyünk, és segítünk, ahol tudunk!

Fantasztikus érzés látni a tudásra kiéhezett gyermekek csillogó szemét a United Way Alapítvánnyal közös Life Changer programunkon és a hálától könnyes szemű anyukáét, aki egyedül neveli gyermekeit és a kollégák kétkezi segítségével felújított lakásban kezdheti el önálló életét a Habitat for Humanity-vel történő együttműködésünket követően.

A Life Changer Pénzügyi Tudatosság nagyköveteként, miben látod a program sikerét? Melyek a legfontosabb értékek, amelyet a program képvisel?

Hatalmas megtiszteltetés volt, amikor a MetLife felkért a Life Changer Pénzügyi Tudatosság nagykövetének és részt vehettem a kollégák felkészítésében és a gyermekeknek tartott programokon, ahol fantasztikus élmény volt a lelkes és tudásra szomjas gyermekekkel együtt dolgozni.

A program elsődleges célja, hogy hátrányos helyzetű gyermekekkel tanuljunk játékos formában a pénzügyi tudatosságról, így olyan gyerekekhez is eljutottunk, akiknek eddig még nem volt meg az esélye arra, hogy arról tanuljanak, hogyan kell a pénzről és annak kezeléséről gondolkodni. A játék során „felnőttként” próbálhatták ki, hogyan kell pénzügyileg okos döntéseket hozni és jótékonykodni.

Nagy örömömre, a gyermekek is ugyanúgy élvezték az együtt töltött órákat, mint mi és hatalmas energiával töltöttek fel bennünket. Bízom benne, hogy megteremtettük az alapjait annak, hogy felnőttként is tudatosan gondolkodjanak majd a pénzügyeikről.

Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy hallgasson a szívére, és azt a hivatást válassza, amire megdobban a szíve, ha belép a munkahelyére, és az ott töltött órákat nem mindennapi rutintevékenységnek élni meg, hanem egy olyan csodának, amivel hatással tud lenni más emberek és közösségek életére!

 

Saliné Szabó Anita

Hálózatfejlesztési és Oktatási igazgató

MetLife

Friss hírek   Korábbi hírek