Hasznos időtöltés a karantén ideje alatt is

2020. április 15.
Tags: karantén hasznos időtöltés biztonság metlife

Miután a kormány múlt héten elrendelte a kijárási korlátozás meghosszabbítását a koronavírus-járvány miatt, sokan kénytelenek voltak azzal szembesülni, hogy továbbra is marad a jelenlegi felállás, miszerint: „Mindenki maradjon otthon!”. Vannak persze akiket ez egyáltalán nem zavar, mivel eddig sem volt jellemző rájuk, hogy eljárnának otthonról. Viszont a gyerekeket nem könnyű több héten keresztül lefoglalni otthon, az egyedül élők számára pedig a monotonitás okozta kedvtelenség jelenthet veszélyt. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet annak érdekében, hogy testileg és lelkileg is a lehető legkevésbé viseljen meg bennünket ez az otthoni lét!

Nézz valami újat!

Talán a legelső dolog, ami eszünkbe jut egy otthonülős estén, hogy mi megy a TV-ben? Érd utol magad a kedvenc sorozatod epizódjaival, vagy éppen kezdj bele valami újba! De nem feltétlenül kell csak a sorozatokra és filmekre korlátoznod a látókörödet. Rengeteg koncertet, előadást vagy akár múzeumot már virtuálisan is meg lehet tekinteni!

Íme például 6 olyan külföldi múzeum, amelyet egy virtuális séta keretében bármikor meglátogathatunk otthonunk kényelméből. Érdemes lehet utána nézni olyan kiállításoknak, amik esetleg kiegészítő tananyagként szolgálhatnak a gyerekeknek, így a „séta” közben összeköthetjük a kellemeset a hasznossal!

Olvass valami újat!

A mozgóképernyős kikapcsolódás mellett az otthoni karantén másik klasszikus sztárjai a könyvek. Rengetegen kezdenek bele olvasás témájú kihívásokba, amelyek során akár olyan könyvet vesznek a kezükbe, amit egyébként soha nem tennének. Amennyiben nem tudod, hogy hol kezdd, itt megtudod tekinteni Magyarország 50 legnépszerűbb kötetét..

Tanulj valami újat!

Akár egy új nyelvbe, egy a szokásosnál kicsit nehezebb receptbe, vagy éppen egy bonyolult smink elkészítésébe fognál bele, minden egy kattintásra van tőled! Ragadd meg az alkalmat egy új szokás, vagy hasznos képesség kialakítására az internet erejével. Megannyi YouTube videó áll rendelkezésedre, amik különböző módokon igyekeznek neked segíteni a hőn áhított tudás megszerzésére.

Csinálj valami újat!

Talán az egyik kulcsfontosságú tényezője a testi-lelki egészség megőrzésének a mozgás. A kialakult helyzet viszont sajnos nem éppen konditerem barát, így jó páran kezdtek bele az otthoni edzésekbe. Akik esetleg előtte nem sportoltak, azoknak ez remek alkalom lehet arra, hogy belekezdjenek egy új mozgásformába otthonról.

Egy pár teli flakon vízzel rögtönözhetsz súlyzókat, emellett számos személyi edző rendszeresen tart ingyenes online edzéseket követőinek a Facebookon. Remek közös program lehet a gyerekekkel, amely közben ráadásul még kellemesen el is fáradnak! Mozogj testi egészséged érdekében akár csak 5-10 percet naponta, és hidd el, nem csak a tested, de a lelked is meg fogja hálálni!

Ne hagyd, hogy győzzön a bezártság! Akár aktív, akár passzív tevékenységekkel, de vezesd le, és ne hagyd felgyülemleni az izoláció okozta feszültséget! Törekedj az egyensúlyra, és őrizd meg testi lelki egészségedet.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Friss hírek   Korábbi hírek