Az egészségbiztosítás a szenvedélyem

2020. november 30.
Tags: egészségbiztosítás védelem biztonság metlife

Gáspár Zsolt hosszú évek óta dolgozik a MetLife szegedi csapatánál, kezdetben pénzügyi tanácsadóként majd vezetőként folytatta tovább karrierjét. Zsolt számunkra egy olyan hiteles személyiség szervezetünkben, akitől mindig érdemes tanulni arról, hogyan készülhetünk fel a nem várt élethelyzetekre. Cikkünkben az egészségbiztosítás és öngondoskodás fontosságáról beszélgettünk vele.

 

Mit jelent számodra egy család vagy vállalkozás anyagi biztonságának felépítése?

Családfőként és cégvezetőként talán az legnagyobb felelősségünk abban van, hogy rendelkezzünk egy olyan pénzügyi stratégiával, amely váratlan élethelyzetekben segít a probléma megoldásához szükséges anyagi biztonságot megadni. Az idei év is alátámasztja azt, hogy milyen gyorsan változó és kiszámíthatatlan fordulatokat hozó világban élünk.

Csak akkor tudunk alkalmazkodni egy új élethelyzethez, ha már azt megelőzően is tisztán látjuk a lehetséges kockázatainkat. 

A felkészületlenségből adódó pénzügyi kockázat - ami mindenki vállát nyomja - csak két lehetőséget kínál: vagy „eladjuk ezt a kockázatot a biztosítónak” vagy megtartjuk önmagunk és családunk számára. A vezetés felelőssége akár a család, akár egy cég esetében az a bátorság, ami képessé tesz minket a kényelmetlen és nehéz kérdések megválaszolására is. Mint ahogyan egy hadvezér szájából is furcsán hangozna a mondat a csatatéren: sajnálom, erre nem gondoltam..

Ha három érvet kellene felsorolnod az egészségbiztosítás mellett, melyek lennének azok?

Súlyos betegség esetén az ember általában három kérdést tesz fel magának: Miért pont én? Miért pont most? Mi lesz most? A sok rossz között egy jó hírrel is szolgálhatok! Az utolsó kérdésre mi meg tudjuk adni a hatékony és gyors választ.

Három feltétel teljesülése esetén a helyzethez mérten képesek vagyunk megőrizni a nyugalmunkat, életünk legnagyobb harca közben. Annak érdekében, hogy az elérhető legnagyobb gyógyulási esély váljon elérhetővé számunkra, miközben megvédhetjük az anyagi stabilitásunkat, és végül, de nem utolsó sorban képesek legyünk megőrizni az emberi méltóságunkat.

Érdemes a segítségünket kérni, hiszen egy jó tanács ingyenes, de annak hiánya óriási terhet róhat ránk.

Biztonságot jelenthet az egészségbiztosítás a koronavírus járvány idején is?

A jelenlegi járványhelyzet is felhívja a figyelmünket arra a tényre, hogy a munkaerő képességünk a legnagyobb értékünk és személyes vagyonunk. Ügyfeleinknek ezért kiemelt biztonságot tudunk nyújtani ezen a területen is. A kórházi napitérítés, az életbiztosítás a táppénzbiztosítás mind egy nagyon magas szintű, egyedi biztonságot adó szolgáltatás, mellyel a pandémia okozta nagy kockázatot legalább ebben a tekintetben jelentősen csökkenteni tudjuk.

Hogyan éled az életed, milyen szerepet kap benne az egészségmegőrzés és az öngondoskodás?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy hivatástudattal és örömmel tudom végezni a munkámat nap mint nap. Ez számomra az egészségmegőrzésben is segít. Nagyon fontosnak tartom, hogy a rendszeres mozgás az életem része legyen, valamint odafigyelek az egészséges táplálkozásra. Így én megteszem azt, ami rajtam múlik, a váratlan eseményekre pedig elengedhetetlenül ott van a háttérben a széles körű biztosítási védelmem. Mely a váratlan kockázatokon túl, az anyagi biztonságban és méltósággal eltöltött nyugdíjas éveimről is gondoskodik.

Hiszen arra, ami történni fog velünk a jövőben, nincsen ráhatásunk! Csak arra, hogy milyen körülmények között szeretnénk azt a helyzetet megélni a jövőben! Erre van ráhatásunk, és ebben van személyes felelősségünk! Azt gondolom, az általam eltervezett „A” verzió megtervezése éppolyan fontos, mint a váratlan események megoldása.

Gáspár Zsolt

Mentor

 

Együtt, egymásért

MetLife

Friss hírek   Korábbi hírek